TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 9 gru 2016, o 21:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lis 2012, o 20:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Na razie odesłałem interfejs sprzedawcy bo twierdzi że jest szansa że jest uszkodzony, ale zamieniać chyba nic nie trzeba choćby dla tego że elm 327 łączy się z yarkiem beż żadnego ale tylko ze elm pokazuje bardzo mało przydatnych danych


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2012, o 21:02 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20124
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Nie jest uszkodzony, moj tez laczyl sie z yarisem, a nie laczyl sie z ave (t22 d4d jak w opisie).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 12:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 wrz 2012, o 00:33
Posty: 7
Lokalizacja: Coventry
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 T SPIRIT
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel
Witam ponownie :brewki:
Mam taki maly problemik od jakiegos czasu zauwazylem ze moja ave traci na mocy ... odpalam z ranca auto smiga normalnie turbinka sie zalacza daje kopa itd a po jakis 2km zawsze spada moc. tak jakby sie turbina odlaczala. Odstawiam auto na 15 min , dziala spowrotem normalnie, przejezdzam kilka km i znowu low power. Bylem na diagnostyce i wykrylo bląd " przepływomierz powietrza" koleś powiedzial ze musze go wymienic ok ... kupiłem nowy za 131 funa wymienilem i hmm zadnych zmian nie widze....... dodam ze raz po tej diagnostyce zapalily mi sie kontrolki TRC oFF jak i VSC , po jakims czasie zgasly i dalej czysto. Pytanie czy ja musze po wymianie przepływomierza poniownie zresetować kompa?
Zaraz jade do pracy i na bank wiem ze przejade kolo 2km normalnie a potem kurcze zaś low POWER!

Zakupilem sobie takie maly badziew ->> http://www.ebay.co.uk/itm/110937239971?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
wiem ze za bardzo sie tym nie pobawie ale moze jakies tam ustereczki wykryje , ba moze nawet zresetuje kompa.

Jeszcze jedno nie daje mi spokoju , bo jakoś chyba wczesniej tego nigdy nie słyszałem, jako , że mam ang wersje avki to kierownica po prawej str. przy odpaleniu auta po dluższym postoju słychać po LEWEJ STRONIE takie jakby bulgotanie wody , płynu , niewiem w wężykach djabli go tam wie..... co to moze być ... moze tu tkwi problem z mocą?

_________________
Jak niewiesz to pytaj - w pysk przeciez nie da ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 13:00 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
No to przebrnąłem przez cały wątek, 2h czytania
i już prawie wiem.
na razie tylko 2 pytanie
1.jak rozróżnić na ebay interfejs mini vci xhorse od Magnoose Pro(<<ten trzeba brac działa z WIN7),
2. który sprzedawca jest rzetelny ponieważ na razie raz kupiłem z HonKogu i nie dotarł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 13:07 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6617
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Wszystkie zakupy w Hong Kongu są obarczone jakimś ryzykiem nie dotarcia. Może azjatycki sprzedawca nas olać, przewoźnik, celnicy ukradną itp.
Ja kupiłem 2 razy w Hong Kongu, obie przesyłki dotarły dobrze zapakowane, sprzedawca miły dopytywał się czy przesyłka dotarła.
W tym wątku podawałem u kogo kupiłem ( http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181 ) na ebayu, oba MiniVCI od tego sprzedawcy były z "Magnoose Pro".


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 14:10 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
piokli dzięki:) w dobie kilku dziesieci lików musiało mi ucic:)

A może ma ktoś na sprzedaż?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 06:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 lut 2012, o 02:30
Posty: 18
Lokalizacja: Kobyłka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2,0 D4D
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 07:36 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6617
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Pisaliśmy o tym w tym wątku, wystarczy go przeczytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 11:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Marcinw85 napisał(a):
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Ten na Magnoose Pro testowałem na Windows 7 (32 i 64 bit) nie ma problemu, Xhorse na wersji 64 bit nie ruszy.

Ale wniosę coś więcej do wątku:
Magnoose Pro działa na 100% na Windows 8 wersja 32 bit.
Na wersji 64 bit jeszcze nie testowałem, ale domniemam, że nie powinno być problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:35 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 111
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Witam,
Ja również przeczytałem cały wątek i chciałem się upewnić czy do mojej Ave powinienem kupić interfejs mini vci Magnoose Pro pod win7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:43 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 111
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Taki będzie dobry?

http://allegro.pl/interfejs-toyota-mini ... 89318.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 23:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
ja walczę z ebay.com . założyłem paypal i nadal nie mogę kupić od
http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181
niema opcji wysoki do polski a w opisie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2012, o 15:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 01:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Chyba już Ci kiedyś pisałem o tym. Zobacz jak się zachowa interfejs jak bybierzesz "NLP". Jak na zadziała to spróbuj jeszcze połączyć się przez generic OBD II.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 18:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 96
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.

Pzdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2013, o 17:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 484
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
moje pytanie brzmi:
Czy do silnika 1 Ad z 2007 r. podłącze poprzez OBD II takie coś / Turbo Gauge IV / : http://www.ebay.pl/itm/170837594410.
I czy uzyskam dostep do danych jakie umożliwia TG ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2013, o 14:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
mras napisał(a):
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.


Działa! Sprawdzone ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Jak masz wyłączony zapłon, to masz możliwość wyboru wszyskich trybów w jakich program jest w stanie pracować (wchodzisz do ustawień ręcznych).
Jak włączysz zapłon to rozpoznaje sterownik automatycznie, tylko nie wiedzieć czemu robi to źle w Twoim przypadku??? Z takim problemem w Avensiskach się nie spotkałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 11:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 maja 2012, o 17:21
Posty: 11
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 diesel
Cześć chłopaki, szukam dla wujka kabel diagnostyczny dla Avensis z 2002 roku, który będzie łączył się z Win7 x64 polećcie mi jaki dobry kabel zakupić czy może od Viakena tak za jakieś 50-100 zł z góry dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 12:09 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6617
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
Radziu, przeczytaj ten wątek i będziesz wiedział czym można się połączyć i ile to kosztuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 15:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
Będzie ktoś zamawiał kabel z azji? chętnie bym się przyłaczył


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 22:00 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20124
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
problem ze jak przyjdzie kilka kabli razem to celny paczuszkę ocli


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 31
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... z_cla.html

kwestia ile tych kabli by było. ale ja myślę o 2-3 osobach, jeśli by się takie zgłosiły ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1800
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
I tak masz free shiping, wiec czy zamówisz 1 czy 10 to cena się nie zmienia, a w razie zaginiecia paczki mniejsze straty (paczki sa nierejestrowane).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 18:45 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 96
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Wydaje mi się, że do 22 Euro cła nie ma. Jak ja coś wysyłam poza Unię i wypełniam deklarację celną to jest taka rubryka, że do 22 Euro się nie cli.

Zamówiłem sobie taki tester z Chin, jak dojdzie to dam znać jak to wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 22:53 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20124
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 270
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
wg. kolegi z dzialu celnego do 45 euro bez cla, ile one kosztuja? ja ew. moge sie skusic


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:28 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1800
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D
oj panowie.. pisalem wcześniej... do 150 jest bez cła (ale tego cła jest tyle co... procent czy dwa)
Gorzej jest z VATem, tutaj kwotą wolną od podatku jest równowartość 45ojro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 23:29 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 6617
Pochwały: 759
Marka: Toyota
Model: T25
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: D4D
ok. 30$


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2013, o 19:24 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 416
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Mi i tak pisało na kopercie 10 dolców (zapłaciłem 40) i interfejs do PC bez żadnej informacji z mojej strony co i jak mają pisać. Więc wiedzą tam co robić jak wysyłają towar. Tylko że ja kupowałem z wysyłką pocztą (Singapore Post), a jak ktoś bierze DHL to już może być różnie właśnie z VAT i opłatami za złożenie tej deklaracji przez DHL w imieniu kupującego - z informacji w necie a nie praktyki, nie testowałem DHL'a. Poczta szła dwa tygodnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda