TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis




Teraz jest 24 lip 2014, o 02:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 711 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lis 2012, o 16:12 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 343
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Marka: Volkswagen
Model: Passat B6 Variant
Rocznik: 2006
Silnik: 2TDI 103KW
"piokli"
Program PCMSCAN jest napisany dla urządzenia ELM327, nie "zagada" ze sprzętem Mini-VCI.[/quote] A ja w opisie PCMSCAN v2.4.12 znalazłem coś takiego:
"Interfejsy kompatybilne z oprogramowaniem
Autotap AT1, AT2, AT3, AT123 (v2.x)
*VIA LDV100, LDV200, LDV300, LDV123
*Multiplex Engineering T16
*ELM320, ELM322, ELM323 (v2.x)
*ELM327 (wszystkie wersje)
*Any SAE-J2534 compliant OBD-II interface."Ostatni zapis wskazuje na możliwość użycia interfejsu Mini Vci z PCMSCAN v2.4.12(niestety nie w odniesieniu do T-22 D4D)

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2012, o 13:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2011, o 12:08
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 2.4 (2AZ-FSE)
wczoraj podłączyłem ELM327 z Bluetooth do mojej Avki. Na smartfona wgrałem aplikację Torque. Wszystko bezproblemowo się połączyło i ładnie działa. Czy ktoś obeznany w temacie odniesie się do tej aplikacji i jej możliwości ? Jak się ma do niej konkurencja i co ewentualnie warto stosować ? Od razu nadmieniam, że soft na PC-ta nie interesuje mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo
http://www.youtube.com/watch?v=bbJMHZv7OEA&feature=fvwrel

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2012, o 15:29 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Widzę, że rośnie popularność ELM327 wsród forumowiczów ;-)
Ale niestety jak jak napisał piokli z silnikiem 1CD-FTV nie zagada. Do tego silnika w chwili obecnej to tylko MINI VCI.

Z nowszymi ELM się potrafi połączyć, ale wg mojej wiedzy jego możliwości w porównaniu do MINI VCI są mniejsze.
Nie łączyłem się przez ELM, ale z tego co można przeczytać można im jedynie dokonać odczytu z silnika.
MINI VCI daje dużo więcej możliwości. Proszę zobaczyć na przykładzie Toyoty RAV gdzie jest więcej eletroniki (patrz załącznik)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2012, o 15:44 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Panowie jeszcze jedno pytanie które nie daje mi spokoju z tym moim mvci .... W techstream jest funkcja dlc3 cable check u mnie podczas testu bez względu na to czy interfejs jest podłączony do samochodu czy nie podczas testowania piny 6 ,7 ,14, 15 wyświetla na czerwono czy u was też tak jest ?

U mnie to wygląda tak:

- kabel odłączony od samochodu
Załącznik:
KABEL_OFF.jpg

- kabel podłączony do samochodu
Załącznik:
KABEL_ON.jpg


Czyli po podłączeniu robi się aktywny pin 7, czyli linia K.
U ciebie wygląda jakby coś z kablem było nie tak, ewentualnie gniazdo ale w to raczej wątpię.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2012, o 23:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Panowie jeszcze jedno pytanie które nie daje mi spokoju z tym moim mvci .... W techstream jest funkcja dlc3 cable check u mnie podczas testu bez względu na to czy interfejs jest podłączony do samochodu czy nie podczas testowania piny 6 ,7 ,14, 15 wyświetla na czerwono czy u was też tak jest ?


tomasy, dopiero teraz do mnie dotarło, że wjechałeś Yariską na forum Avensis ;-)
W takim razie zanim spiszesz na straty interfejs, poszukaj jeszcze schematów gniazda OBD.
Jak porównałem piny w mojej ave i pierszej z brzegu yaris jaka znalazlem w internecie to sie troche roznia.
Moze aby nawiazac polaczenie przez mini vci musisz pozamieniac jakies kabelki w swoim gniezdzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2012, o 20:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Na razie odesłałem interfejs sprzedawcy bo twierdzi że jest szansa że jest uszkodzony, ale zamieniać chyba nic nie trzeba choćby dla tego że elm 327 łączy się z yarkiem beż żadnego ale tylko ze elm pokazuje bardzo mało przydatnych danych


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2012, o 21:02 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 16897
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 183
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
Nie jest uszkodzony, moj tez laczyl sie z yarisem, a nie laczyl sie z ave (t22 d4d jak w opisie).

_________________
ObrazekObrazek srebrny turboklekot WRC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 12:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 wrz 2012, o 00:33
Posty: 7
Lokalizacja: Coventry
Marka: Toyota
Model: Avensis T25 T SPIRIT
Rocznik: 2005
Silnik: 2.0 diesel
Witam ponownie :brewki:
Mam taki maly problemik od jakiegos czasu zauwazylem ze moja ave traci na mocy ... odpalam z ranca auto smiga normalnie turbinka sie zalacza daje kopa itd a po jakis 2km zawsze spada moc. tak jakby sie turbina odlaczala. Odstawiam auto na 15 min , dziala spowrotem normalnie, przejezdzam kilka km i znowu low power. Bylem na diagnostyce i wykrylo bląd " przepływomierz powietrza" koleś powiedzial ze musze go wymienic ok ... kupiłem nowy za 131 funa wymienilem i hmm zadnych zmian nie widze....... dodam ze raz po tej diagnostyce zapalily mi sie kontrolki TRC oFF jak i VSC , po jakims czasie zgasly i dalej czysto. Pytanie czy ja musze po wymianie przepływomierza poniownie zresetować kompa?
Zaraz jade do pracy i na bank wiem ze przejade kolo 2km normalnie a potem kurcze zaś low POWER!

Zakupilem sobie takie maly badziew ->> http://www.ebay.co.uk/itm/110937239971?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
wiem ze za bardzo sie tym nie pobawie ale moze jakies tam ustereczki wykryje , ba moze nawet zresetuje kompa.

Jeszcze jedno nie daje mi spokoju , bo jakoś chyba wczesniej tego nigdy nie słyszałem, jako , że mam ang wersje avki to kierownica po prawej str. przy odpaleniu auta po dluższym postoju słychać po LEWEJ STRONIE takie jakby bulgotanie wody , płynu , niewiem w wężykach djabli go tam wie..... co to moze być ... moze tu tkwi problem z mocą?

_________________
Jak niewiesz to pytaj - w pysk przeciez nie da ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 13:00 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
No to przebrnąłem przez cały wątek, 2h czytania
i już prawie wiem.
na razie tylko 2 pytanie
1.jak rozróżnić na ebay interfejs mini vci xhorse od Magnoose Pro(<<ten trzeba brac działa z WIN7),
2. który sprzedawca jest rzetelny ponieważ na razie raz kupiłem z HonKogu i nie dotarł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 13:07 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5672
Pochwały: 571
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
Wszystkie zakupy w Hong Kongu są obarczone jakimś ryzykiem nie dotarcia. Może azjatycki sprzedawca nas olać, przewoźnik, celnicy ukradną itp.
Ja kupiłem 2 razy w Hong Kongu, obie przesyłki dotarły dobrze zapakowane, sprzedawca miły dopytywał się czy przesyłka dotarła.
W tym wątku podawałem u kogo kupiłem ( http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181 ) na ebayu, oba MiniVCI od tego sprzedawcy były z "Magnoose Pro".

_________________
weźmiem i zrobim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lis 2012, o 14:10 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
piokli dzięki:) w dobie kilku dziesieci lików musiało mi ucic:)

A może ma ktoś na sprzedaż?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 06:40 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 17 lut 2012, o 02:30
Posty: 9
Lokalizacja: Kobyłka
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2007
Silnik: 2,0 D4D
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 07:36 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5672
Pochwały: 571
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
Pisaliśmy o tym w tym wątku, wystarczy go przeczytać.

_________________
weźmiem i zrobim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lis 2012, o 11:10 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Marcinw85 napisał(a):
Witam,
czy ten kabel nadaje się i czy będzie działał na WIN7?


Ten na Magnoose Pro testowałem na Windows 7 (32 i 64 bit) nie ma problemu, Xhorse na wersji 64 bit nie ruszy.

Ale wniosę coś więcej do wątku:
Magnoose Pro działa na 100% na Windows 8 wersja 32 bit.
Na wersji 64 bit jeszcze nie testowałem, ale domniemam, że nie powinno być problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:35 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Witam,
Ja również przeczytałem cały wątek i chciałem się upewnić czy do mojej Ave powinienem kupić interfejs mini vci Magnoose Pro pod win7?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 18:43 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2012, o 09:30
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2006
Silnik: 2.0 D4D 116KM 1CDFTV
Taki będzie dobry?

http://allegro.pl/interfejs-toyota-mini ... 89318.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2012, o 23:53 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2010, o 00:54
Posty: 60
Lokalizacja: wielkopolska
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D-4d
ja walczę z ebay.com . założyłem paypal i nadal nie mogę kupić od
http://myworld.ebay.com/link-delight-na ... OC:PL:1181
niema opcji wysoki do polski a w opisie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2012, o 15:59 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 01:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Witam ponownie ... No to ciąg dalszy z połączeniem yaris d4d z mvci ....sprzedawca przysłał mi nowy mvci wygląda że wszystko działa w porządku jeżeli chodzi o mvci tylko powtarza się sytuacja nie ma opcji wyboru silnika 1.4 d4d wyświetla tylko yaris i echo(czyli yaris verso) w wersji benzynowej jakby ktoś z kolegów mógł sprawdzić czy u was też jest w wyborze połączenia tylko wersja benzynowa .


Chyba już Ci kiedyś pisałem o tym. Zobacz jak się zachowa interfejs jak bybierzesz "NLP". Jak na zadziała to spróbuj jeszcze połączyć się przez generic OBD II.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, o 18:26 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:32
Posty: 86
Lokalizacja: Koszalin
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2008
Silnik: 1ADFTV
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.

Pzdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sty 2013, o 17:03 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2010, o 17:57
Posty: 355
Lokalizacja: Elbląg
Pochwały: 2
Marka: Toyota
Model: Ave T25 FL
Rocznik: 2007
Silnik: 1AD
moje pytanie brzmi:
Czy do silnika 1 Ad z 2007 r. podłącze poprzez OBD II takie coś / Turbo Gauge IV / : http://www.ebay.pl/itm/170837594410.
I czy uzyskam dostep do danych jakie umożliwia TG ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2013, o 14:57 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 11
Marka: toyota
Model: yaris
Rocznik: 2003
Silnik: d4d
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:41 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
mras napisał(a):
Widzę, że większość kolegów, którzy tutaj debatuje, posiadają silniki 1CDFTV. Chciałbym się upewnić czy ten MINI VCI umożliwi połączenie z 1ADFTV, bo przeczytałem większość stron dotyczących tego i nie jestem do końca pewien. A chciałbym sobie zakupić takie coś.


Działa! Sprawdzone ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sty 2013, o 22:43 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
tomasy napisał(a):
Przez generic obd Yarsia nie mogę połączyć ,a normalnie co ciekawe jak próbuje podłączyć z włączonym zapłonem to do wyboru mam tylko opcje wersji amerykańskich (ustawione na europe) jak wyłączę zapłon to pojawia się opcja wybrania NLp czyli yaris d4d ,wtedy włączam zapłon i próbuje połączyć ale od razu wywala komunikat że nie może połączyć się z ecu ...


Jak masz wyłączony zapłon, to masz możliwość wyboru wszyskich trybów w jakich program jest w stanie pracować (wchodzisz do ustawień ręcznych).
Jak włączysz zapłon to rozpoznaje sterownik automatycznie, tylko nie wiedzieć czemu robi to źle w Twoim przypadku??? Z takim problemem w Avensiskach się nie spotkałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 11:56 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 maja 2012, o 17:21
Posty: 6
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 diesel
Cześć chłopaki, szukam dla wujka kabel diagnostyczny dla Avensis z 2002 roku, który będzie łączył się z Win7 x64 polećcie mi jaki dobry kabel zakupić czy może od Viakena tak za jakieś 50-100 zł z góry dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2013, o 12:09 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 5672
Pochwały: 571
Marka: Toyota
Model: T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: D4D ДT+2T
Radziu, przeczytaj ten wątek i będziesz wiedział czym można się połączyć i ile to kosztuje.

_________________
weźmiem i zrobim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 15:14 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 30
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
Będzie ktoś zamawiał kabel z azji? chętnie bym się przyłaczył


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2013, o 22:00 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 16897
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 183
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
problem ze jak przyjdzie kilka kabli razem to celny paczuszkę ocli

_________________
ObrazekObrazek srebrny turboklekot WRC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:21 
Offline
Stara się...
Stara się...

Dołączył(a): 15 maja 2012, o 23:16
Posty: 30
Lokalizacja: Silesia
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Rocznik: 2002
Silnik: D4D
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... z_cla.html

kwestia ile tych kabli by było. ale ja myślę o 2-3 osobach, jeśli by się takie zgłosiły ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2013, o 13:27 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1589
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 65
Marka: Toyota_Fiat
Model: Avensis_Panda4x4 '13
Rocznik: 2001
Silnik: d-4D | MultiJet
I tak masz free shiping, wiec czy zamówisz 1 czy 10 to cena się nie zmienia, a w razie zaginiecia paczki mniejsze straty (paczki sa nierejestrowane).


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 711 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda


PayPal