TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis
Teraz jest 18 lip 2019, o 10:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 wrz 2012, o 14:33 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 493
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Czego to się nie robi, aby klient był zadowolony... :nonono:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2012, o 21:59 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
Śpioch napisał(a):
Wkurza mnie ta Vista na kompie

a ile ja bym dał,żeby mieć teraz Viste....nie moge odpalić MIniVci bo 7-ke mam ;-(

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2012, o 10:17 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7234
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 887
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Mam dla Ciebie dobrą informację ;-)
Można zainstalować sobie Windows XP i Windows 7 jednocześnie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1531469.html
Instalujesz najpierw XP (robisz sobie mała partycję dla XP, np 10GB, i instalujesz tu XP),
a potem instalujesz na kolejnej wolnej partycji Windows 7.
Gdy W7 zobaczy podczas instalacji, że jest już na kompie XP, zapyta i zostawi je w spokoju, oraz stworzy menu wyboru systemu.
Teraz po każdym odpaleniu kompa będziesz miał menu wyboru czy załadować WinXP, czy Win7.
Będziesz mógł pracować sobie na Win7, a WinXP odpalać np tylko po to korzystać z MiniVCI.

Nie mam tylko pewności, czy XP będzie prawidłowo obsługiwał chipset i USB Twojego nowego laptopa. Pozostaje to sprawdzić.

https://www.google.pl/#hl=pl&gs_nf=1&q= ... dnym+dysku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2012, o 10:41 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1814
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Peugeot
Model: 308 GTi
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2012
Silnik: 1.6 THP200 by GCS
Można prościej, postawic xp na wirtualu. Z tego co pamietam na virtualPC USB nie zawsze działa, ale na VMware smiga bez problemu.
Albo jeszcze szybciej sciagnac bootowalnego XP i nagrac na CD albo pendrive'a.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2012, o 20:30 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
byłoby fajosko gdyby się udało...ale ja sam tego nie zrobię...nic nie kumam...nawet tego co napisaliście :-)

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2012, o 17:54 
Chyba sie tu podepne. Wyczailem cos fajnego. Ciekaw jestem opinii na temat takiego gadzetu.
Warunek to protokol CAN / ISO9141-2 / KWP2000 / . Mamy taki w Toyocie?
http://www.ebay.de/itm/Bluetooth-OBDII- ... 027wt_1142

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo[/youtube]


Góra
  
 
PostNapisane: 6 paź 2012, o 20:15 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2008, o 21:47
Posty: 1814
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 75
Marka: Peugeot
Model: 308 GTi
Nadwozie: hatchback
Rocznik: 2012
Silnik: 1.6 THP200 by GCS
To jest ELM, Testowałem torque w mazdzie 6, i civicu ufo, mozna zobaczyc troche ciekawych danych pod warunkiem ze samochod posiada takie czujniki, jak temp i cisnienie oleju, powietrza, doładowanie turbo itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2012, o 11:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 415
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 4
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
Jeżeli więc jest to ELM, to w/g dotychczasowych informacji z odczytem parametrów silników D4D- mogą być problemy.Poza tym z opisu wynika,że" urządzenie OBD II narzędzie diagnostyczne mogą być używane do:
- wszystkich silników benzynowych od 2001r.
- wszystkich silników diesla od 2004r.
- wszystkich amerykańskich samochodów od 1996r."

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Sulima-Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 00:02 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 kwi 2009, o 23:49
Posty: 22
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T22, T25
Rocznik: 1997
Silnik: 7A-FE, 1AZ-FSE
lutek Techstream bez problemu działa na Windows7. Po zainstalowaniu sterownika należy wybrać z menu Setup | VIM Select
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 00:45 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
srednio to widze jesli chodzi o realia :-D

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 15:31 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
sprawdzimy :-)

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 19:07 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
Kolego robkry napisz jesli możesz,
czy udalo Ci sie tylko zainstalować Toyota TechStream na 7-ce,
czy może zainstalować i skomunikować się z autem??

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 20:01 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 kwi 2009, o 23:49
Posty: 22
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T22, T25
Rocznik: 1997
Silnik: 7A-FE, 1AZ-FSE
lutek, tak oczywiście, że zainstalowałem Techstream na Windows7 i udało mi się skomunikować z autkiem a nawet je naprawić :-). Tu jest wątek: viewtopic.php?f=72&t=11647&p=252229#p252229
Nie wiem, co jest ale mi działa zarówno ELM (nie z Tehstrean oczywiście) i Mini VCI (z Techstream).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 20:18 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7234
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 887
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Dobre info :ok:
Będziemy z lutkiem kombinować z Win7


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2012, o 20:19 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
huuura :-D
ja w kwestiach związanych z komputerami jestem tępa strzała ale piokli obiecał pomóc ogarnąć temat więc gdyby miał jakies pytania to podpowiesz jemu co i jak??
EDIT....ubiegłes mnie Maestro :-)

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 paź 2012, o 00:04 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 kwi 2009, o 23:49
Posty: 22
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T22, T25
Rocznik: 1997
Silnik: 7A-FE, 1AZ-FSE
OK postaram się pomóc :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2012, o 15:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 12
Marka: toyota
Model: verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 147KM
Witam a czy kolega robkry mógłby wysłać na maila swój sterownik magnoose pro , do mojego mvci jest dołączony sterownik xhorse 1.4.6 ale ten na win7 nie instaluje się -wywala błąd przy instalacji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2012, o 20:52 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 415
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 4
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
A sterownik xhorse 2.0.1 mógłby Ci się przydać?

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Sulima-Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2012, o 21:00 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 kwi 2009, o 23:49
Posty: 22
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 1
Marka: Toyota
Model: Avensis T22, T25
Rocznik: 1997
Silnik: 7A-FE, 1AZ-FSE
Tutaj jest mój sterownik.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2012, o 21:06 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 23:43
Posty: 5769
Lokalizacja: Zambrów/Łomża
Pochwały: 396
Marka: Toyota
Model: T27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2014
Silnik: 2.0 D4D 124KM
dzięki robkry...nadejdzie ten piękny dzień,że poproszę pioklego o pomoc w ogarnięciu tematu :-)

_________________
Kod:
https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/94228

„Oszustwo będzie tak olbrzymie, tak obszerne, że ujdzie ludzkiej uwadze.
Ci, którzy je dostrzegą będą uważani za szaleńców.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2012, o 16:27 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 12
Marka: toyota
Model: verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 147KM
ZBYSZEK66 napisał(a):
A sterownik xhorse 2.0.1 mógłby Ci się przydać?


dzięki za szczere chęci ale sterowniki xhorse przerzuciłem już wszystkie na win 7 każdy z nich wywala błąd instalacji
dzisiaj spróbuję ten od kolegi robkry któremu również dziekuję za udostępnienie swojego sterownika


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2012, o 22:47 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
Panowie

hehehhe

zanim zaczniecie cokolwiek instalować proponuję zrobić tak :tak:

odinstalować techstream'a następnie w menu start kliknąć uruchom

wpisać regedit a następnie otworzyć :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PassThruSupport.04.04

i podejrzeć co tam jest

żeby sterowniki zostały zainstalowane prawidło należy wyczyścić rejestry przed ponowną instalacją

pzdr.

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2012, o 19:34 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 12
Marka: toyota
Model: verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 147KM
Spróbowałem z tym sterownikiem magnoseod Robkry na win 7 ale niestety też jest toś nie tak , zainstalował się bez problemu ale z moim yarisiakiem i tak się nie chce połączyć
w rejestrze u mnie taka pozycja jak PassThruSupport.04.04 nie widnieje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2012, o 00:07 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Wtrącę swoje dwa grosze na temat moich doświadczeń z Mini VCI.

Zauważyłem, że na rynku są interfejsy oparte na różnych modułach. Jedne bazują na "xhorse" a inne na "magnoose pro".
Wszystkie odpalałem na systemach Windows XP, Vista oraz 7, ale jeżeli chodzi o xhorse, to byłem zmuszony do systemu 32-bit.
Techstream zainstaluje się na każdym systemie, ale na systemach 64-bi nie da się zainstalować sterowników do interfejsu Xhorse.

Polecam jednak interfejsy które bazują na "magnoose pro", tutaj nie ma problemu ze sterownikami na systemy 64-bit.
Jest stabilniejszy od Xhorse. Xhorse uruchamiał mi się na Win Vista i 7 (32-bit), ale stabilnością nie grzeszył, co chwilę program się zamykał.
Na windows XP (virtualnym, bo do mojego laptopa nie ma sterowników XP) działało bezproblemowo, tylko trochę wolniej ze względu na emulację systemu.
Mini VCI oparte na "magnoose pro" używam właśnie na Windows 7 32-bit (wszystko bezproblemowo i super stabilnie).
Z ciekawości czy na 64-bit też zadziała specjalnie zainstalowałem wirtualnie (VMware) Windows 7 64-bit i śmiga.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2012, o 11:17 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 415
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 4
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
Czy masz doświadczenie z użyciem Mini VCI opartego na "magnoose pro" ale na Viście?

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Sulima-Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2012, o 00:52 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 12
Marka: toyota
Model: verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 147KM
mvci który posiadam jest oparty na sterowniku xhorse .Faktycznie jak jest tak pisał kolega powyżej ten sterownik można tylko zainstalować na win 7 64 tylko z zainstalowanym Windows XP mode .Jak już uporałem się z tym problemem to wyniknął nowy , a mianowicie po wcisnięciu connect to vehicle trzeba wykonać wyboru modelu jako że mam yarisa verso d4d(silnik typ NDV) próbuję wybrać-w programie yarek verso występuje jako Echo wybieram i tu zonk nie ma wersji silnika NDV czyli diesla tylko model benzynowy .... i nowu ręce opadają ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2012, o 00:32 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
ZBYSZEK66 napisał(a):
Czy masz doświadczenie z użyciem Mini VCI opartego na "magnoose pro" ale na Viście?


Jak na Windows 7 idzie, zarówno 32 jak i 64 bit, to na Vista też nie będziesz miał problemu.
Z tego co pamiętam to kiedyś instalowałem Magnoose Pro właśnie na Vista 64bit, ale na chwilę nie dam sobie nic uciąć że tak było na 100%.
Jak Ci bardzo zależy to mogę w wolnej chwili postawić wirtualnie konkretny system i sprawdzić.
Ale tak jak pisałem, jak masz Magnoose Pro to nie ma większego znaczenia system. Sterowniki instaluję na wszystkich systemach.
Jedynie jeżeli chodzi o soft, jak instalujesz ten od chinczyków to na Win XP jest od razu odblokowany a na innych systemach trzeba trochę więcej poklikać ale nie klasyfikuję tego jako problem ;-)


tomasy napisał(a):
mvci który posiadam jest oparty na sterowniku xhorse .Faktycznie jak jest tak pisał kolega powyżej ten sterownik można tylko zainstalować na win 7 64 tylko z zainstalowanym Windows XP mode .Jak już uporałem się z tym problemem to wyniknął nowy , a mianowicie po wcisnięciu connect to vehicle trzeba wykonać wyboru modelu jako że mam yarisa verso d4d(silnik typ NDV) próbuję wybrać-w programie yarek verso występuje jako Echo wybieram i tu zonk nie ma wersji silnika NDV czyli diesla tylko model benzynowy .... i nowu ręce opadają ...


Ja z Yariskami nie miałem nigdy do czynienia, ale ktoś już się kiedyś żalił że ma z tym problem. Wydaje mi się jednak, że wybór samochodu w trybie manualnym jako NDV może być nieprawidłowy.
Więcej mógł bym spróbować pomóc jak byś mi podesłał swój VIN (np. na priv), ale ja bym na Twoim miejscu wybrał Model Code "NLP".
A jak chodzi Ci głównie o sterownik silnika to możesz też spróbować połączyć się przez Generic OBD II a nie przez Connect to Vehicle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2012, o 11:05 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 415
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 4
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
Od dłuższego czasu posiadam od"chińczyków" MVCI .Ma on sterownik Xhorse.Próby połączenia się z autem niestety nie powiodły się(program Vista-32 bit). Nie pomogły nawet umiejętności "fachowca". Ostatnio gdy zainstalowałem Magnoose Pro zauważyłem dość istotny postęp w pracy programu(zmienia okienka,silnika,ABS żółte na niebieskie ale niestety nie dochodzę do wyświetlenia parametrów z silnika czy też ABS.Zmienia się nawet kolor tej dolnej strzałki do przejścia dalej ale jej naciśnięcie nie przynosi efektu.Niemniej to co z tym sterownikiem osiągam daje mi przeczucie,że niewiele "tu" brakuje do oczekiwanej pracy MVCI.Będę wdzięczny za dalsze wskazówki.

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Sulima-Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2012, o 18:53 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 21 kwi 2011, o 22:30
Posty: 12
Marka: toyota
Model: verso
Nadwozie: inne
Rocznik: 2012
Silnik: 1.8 147KM
W trybie manualnym wybieram NLP (doczytałem że to jest właśnie typ yarisa diesla) ale wyskakuje że nie może się połączyć z ecu , w trybie gereric obd II też nie działa już zaczynam podejrzewać że może interfejs jakiś spaprany .Oryginalnie interfejs dostałem ze sterownikami x-Horse (wersja czarna) z mangoose nie chce działać wcale .Ostatnio dorwałem lapa z vistą 32 ale właściwie nic to nie zmieniło takie same komendy wyskakują jak przy wid 7 64 z Xp mode .I jeszcze pytanie jak macie połączone fejs z obd i lapem to na nim powinna się świecić tylko kontrolka power czy jeszcze usb ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2012, o 14:50 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
ZBYSZEK66 napisał(a):
Od dłuższego czasu posiadam od"chińczyków" MVCI .Ma on sterownik Xhorse.Próby połączenia się z autem niestety nie powiodły się(program Vista-32 bit). Nie pomogły nawet umiejętności "fachowca". Ostatnio gdy zainstalowałem Magnoose Pro zauważyłem dość istotny postęp w pracy programu(zmienia okienka,silnika,ABS żółte na niebieskie ale niestety nie dochodzę do wyświetlenia parametrów z silnika czy też ABS.Zmienia się nawet kolor tej dolnej strzałki do przejścia dalej ale jej naciśnięcie nie przynosi efektu.Niemniej to co z tym sterownikiem osiągam daje mi przeczucie,że niewiele "tu" brakuje do oczekiwanej pracy MVCI.Będę wdzięczny za dalsze wskazówki.


Dziwne, że mini vci xhorse idzie Ci na sterownikach Magnoose Pro, u mnie nie chciał ruszyć, inaczej nie było by problemu na systemach 64bit. Może coś jest z interfejsem bo swoją Toyotkę podłączałem pod kilka mini VCI i zawsze się połączyłem (pomijając Windowsa 64 i Xhorse gdzie nie dało się zainstalować sterowników). Jak nie sprawdzałeś na XP to zainstaluj sobie nawet wirtualnie np przez VMware Player (http://www.vmware.com/products/player/overview.html) zainstaluj sterowniki i soft który dostałeś na CD i będziesz wiedział na czym stoisz.

tomasy napisał(a):
W trybie manualnym wybieram NLP (doczytałem że to jest właśnie typ yarisa diesla) ale wyskakuje że nie może się połączyć z ecu , w trybie gereric obd II też nie działa już zaczynam podejrzewać że może interfejs jakiś spaprany .Oryginalnie interfejs dostałem ze sterownikami x-Horse (wersja czarna) z mangoose nie chce działać wcale .Ostatnio dorwałem lapa z vistą 32 ale właściwie nic to nie zmieniło takie same komendy wyskakują jak przy wid 7 64 z Xp mode .I jeszcze pytanie jak macie połączone fejs z obd i lapem to na nim powinna się świecić tylko kontrolka power czy jeszcze usb ?


Ja włączam laptopa, podłączam interfejs, system mi go wykrywa i interfejs świeci się na czerwono. Jak podepnę do auta to najczęściej od razu zaczyna migać ABS (ale nie zawsze, nie wiem od czego to zależy). 1cdftv wykrywał mi zawsze, sprawdzałem kilku autach.
Emulatory systemu mają czasami tak, że pod emulatorem musisz włączyć USB, ale to chyba Ciebie nie dotyczy, bo jak by był interfejs niepodłączony to być miał inny komunikat. Jak jesteś z okolic Warszawy to zapraszam do siebie na testy, jak zalej to możesz mi wysłać interfejs i przetestuję go u siebie i będziesz wiedział czy interfejs jest padnięty czy niekompatybilny z Twoją Toyotką.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: auto.com.pl | motostat.pl | Polska Jazda