TOYOTA AVENSIS FORUM

Forum użytkowników i miłośników samochodu Toyota Avensis


Teraz jest 20 lip 2018, o 06:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2012, o 16:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 gru 2007, o 22:05
Posty: 171
Lokalizacja: Łomianki
Pochwały: 5
Marka: Toyota
Model: Verso Sol Plus
Nadwozie: inne
Rocznik: 2009
Silnik: 1.8 147KM 2ZR-FAE
piokli napisał(a):
Ja kupiłem niedawno Mini-VCI, które potrafi rozmawiać z T22 D4D, ale jeszcze nie miałem czasu przetestować.

Ja też kupiłem i wydaje mi się dobry chociaż do tej pory nie miałem żadnego doświadczenia z takimi interfejsami. Oprócz czytania błędów można zrobić np. test drogowy czyli sprawdzić ciśnienie pompy CR i turbiny w zależności od obrotów silnika. Można też sprawdzić korektę wtrysków tylko nie wiem które wyniki brać pod uwagę. Podobno najlepiej sprawdzać na zimnym silniku ale u mnie na początku wyniki są zmienne i po jakimś czasie się stabilizują. Może wiecie, które wyniki określają korekcję tzn. po jakim czasie po odpaleniu silnika?

_________________
Toyota Verso '09 1.8 147KM Obrazek
Honda Civic '00 1.4iS 90KM Obrazek
Moje poprzednie auta:
Toyota Corolla Verso '05, Toyota Avensis '99, Honda Civic 5D '95, Renault 19 5D '91, Skoda Felicja '99, Fiat Uno '94, Fiat 126p '87, VW Garbus '68, Fiat 126p '79


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 10:50 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 sty 2009, o 23:28
Posty: 108
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 1
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T22 przed FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2000
Silnik: 1CD-FTV
Czy ktoś może potwierdzić, że połączył się za pomocą Mini-VCI Ave D4D przez liftem?
Jestem zainteresowany kupnem, ale nie chciałbym brać w ciemno.
Kupowaliście na Bayu, czy Aledrogo?
U nas wychodzi 2x drożej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 10:53 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Na alledrogo chcą 300zł
Ja kupiłem przez eBay w Hong Kongu, wyszło 130zł razem z przesyłką zapłacone PayPal'em.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2012, o 10:29 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 28 sty 2009, o 23:28
Posty: 108
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 1
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T22 przed FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2000
Silnik: 1CD-FTV
piokli, ale nie podłączałeś jeszcze Ave takiej jak moja?
Ostatnio miałem problem z podłączeniem nawet przez TIT II, połączył się dopiero po wypięciu i włączeniu kostek od kompa w samochodzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2012, o 11:44 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Nie, podłączyłem interfejs tylko do swojej T22 D4D 2002r.
Widać na żywo ciśnienia powietrza, paliwa, temperatury - w różnych miejscach, widać dawki paliwa, korekcje wtryskiwaczy i różne inne parametry.
Można na działającym silniku z poziomu programu wyłączać sobie poszczególne wtryskiwacze i obserwować pracę silnika na 3 garach.
Są jakieś testy AirBagów, EGRa, zaworu VSV - ale nie testowałem czy to działa i jak.
Jak obczaję ten soft, to coś więcej napiszę.

PS. Tutaj muszę podziękować userowi misiek997 :ok: , który dał mi namiar na ten interfejs i sam go najpierw przetestował.
U tego sprzedawcy kupiliśmy swoje Mini-VCI http://www.ebay.com/itm/230774701094?item=230774701094


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2012, o 18:37 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 464
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ja brałem od tego sprzedawcy http://www.ebay.com/itm/270989178230?pt
Z benzyną moją działa. Nie mam znajomego z klekotem aby sprawdzić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 09:30 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2009, o 15:57
Posty: 135
Lokalizacja: WARSZAWA
Pochwały: 1
Marka: Avensis
Model: T25 liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
Irokez napisał(a):
Ja brałem od tego sprzedawcy http://www.ebay.com/itm/270989178230?pt
Z benzyną moją działa. Nie mam znajomego z klekotem aby sprawdzić.


A czy z benzyną 2.0 z 2003r. będzie działać?

Miałem błąd ale sam zginął, chciałbym teraz zobaczyć czego dotyczył.

A może któryś z kolegów ze stolicy lub bliskich okolic ma interfejs i pomógłby mi odczytać błędy w mojej T25, 2.0 benzyna z 2003r.?

_________________
Nawet papier toaletowy wie, że trzeba się rozwijać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 09:38 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Ja mogę, ale za jakiś czas, jak najpierw rozgryzę to oprogramowanie i rozkminię jak się tym błędy czyta ;-)

Czy u Ciebie jest takie samo gniazdo diagnostyczne OBD2/DLC3 jak w T22?
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 09:51 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2009, o 15:57
Posty: 135
Lokalizacja: WARSZAWA
Pochwały: 1
Marka: Avensis
Model: T25 liftback
Rocznik: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
piokli dzięki za odzew :)
sprawdzę jak wrócę z pracy i dam znać jaki mam u siebie

_________________
Nawet papier toaletowy wie, że trzeba się rozwijać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 09:55 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
Jakby ktoś sobie chciał kupić Mini VCI, to widzę że po za eBayem jest jeszcze taniej.
Bezpośrednio na stronie sprzedawcy http://www.linkdelight.com/index.php?pa ... t&Itemid=1
i mam jeszcze do tego kod rabatowy (przysłali mi jakieś kody z rabatami) ważny do końca czerwca na 2$: LIKELD02


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 11:57 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007, o 08:12
Posty: 20524
Lokalizacja: Schwäbisch Hall
Pochwały: 292
Marka: Toyota
Model: Avensis T22
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1cdftv
clo Ci policzyli?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2012, o 12:14 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
nie policzyli :-)
Na kopercie była nadrukowana deklaracja nadawcy, że w liście jest "kabel, akcesoria fotograficzne" i była deklaracja wartości i podane, kurcze nie pamiętam dokładnie, 5 czy 10$. Może tym się zasugerowali celnicy, więc nie było podstaw do naliczania cła.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2012, o 18:16 
Offline
Stara się...
Stara się...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2012, o 07:03
Posty: 61
Lokalizacja: Żyrardów
Marka: Toyota
Model: T22 wagon SOL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2002
Silnik: 2.0 d4d
Czy przy pomocy mini vci zresetuję sterownik poduszki powietrznej?

_________________
Alkohol zabija, ale ilu ludzi sie dzieki niemu urodzilo!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lip 2012, o 23:36 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
Moim zdaniem najlepszym interfejsem do Toyoty w przystępnej cenie jest MINI VCI. Na allegro można go kupić za ok 250 pln a jak ktoś ma ochotę trochę poczekać i nie boi się kupować prosto z chin, to można zaoszczędzić dodatkowo ok 100 pln a nawet z małym hakiem ;-) Chyba jedynym minusem zakupów od chińczyków jest to że nie wiadomo ile będzie szła przesyłka, ale chyba większość przesyłek do polski dociera max do dwóch tygodni jeżeli chodzi o taki kabelek. No a na allegro to i na drugi dzień może być w domu.
Interfejs testowałem na swojej Avensis 2.0 D4D z 2001 roku. Jedyny kompatybilny z moim silnikiem diesla (oczywiście w tym przedziale cenowym). Dołączam kilka fotek z możliwościami interfejsu.
Jest to interfejs do Toyoty i Lexusa, ale fajnie działa z innymi samochodami. Np. ja połączyłem Renault Kangoo sąsiada i łykną bez poblemu, pokazał błędy i dane live data.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 11:54 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
misiek997, a pamiętasz w którym miejscu programu błędy sczytywałeś,
bo ja tej opcji nie zauważyłem przy moich pierwszych testach z interfejsem MINI VC.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 15:35 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 6 sty 2009, o 18:18
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Marka: Toyota
Model: Avensis T22 kombi
Rocznik: 2001
Silnik: 2.0 D4D 1CDFTV
piokli napisał(a):
misiek997, a pamiętasz w którym miejscu programu błędy sczytywałeś,
bo ja tej opcji nie zauważyłem przy moich pierwszych testach z interfejsem MINI VC.


Pierwsza ikonka od góry "Trouble Codes"

Poniżej masz zrzut z ekranu z wywołanymi błędami. Jak nic Ci się nie wyświetliło to może po prostu nie masz błędów.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 21:23 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:12
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 1998
Silnik: 4A-FE 110KM
Witam! Jestem nowy na forumie, ale mam osobiste osiągnięcie co do współpracy złącza OBD w Avensis '98 4A-FE, z ELM327 BT, OBDII. Po przeniesieniu styku z pinu 6 na 7 w złączu Toyoty, darmowy program OBD Car Doctor na Androida (Acer Iconia Tab) wykrył i odczytał stan silnika (obroty, prędkość, położenie przepustnicy, sonda Lambda, itd). Złącze pracuje w standardzie 4-ISO 14230-4(KWP5BAUD). Nie podał żadnych błędów, niewiem, czy silnik taki zdrowy, czy nie wszystko pokazuje, bo darmowy program.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 22:31 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 23 lip 2012, o 21:12
Posty: 2
Marka: Toyota
Model: Avensis
Rocznik: 1998
Silnik: 4A-FE 110KM
Witam! A mnie się udało odpalić ELM 327 1.4 OBDII w T22 1998r. Przerzuciłem w Toyocie kabelek z pinem ze styku 6 na 7, program darmowy na Androida na tablecie skomunikował się w standardzie ISO 14230-4, pokazuje wszystkie parametry silnika typu: temp. chłodziwa, powietrza, ciśnienie benzyny w kolektorze wtryskowym, położenie przepustnicy, wyprzedzenie zapłonu, obroty silnika, prędkość, jeszcze jakieś też. Nie pokazuje błędów, ale darmowy to może dlatego...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 22:54 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2011, o 22:41
Posty: 438
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 19
Marka: Toyota
Model: Aensis II
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2003
Silnik: 1.8 B+G
a skąd wiedziałeś że trzeba przerzucić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, o 00:45 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2012, o 18:21
Posty: 928
Pochwały: 92
Marka: Toyavka
Model: Авенсис Т27, седан
Rocznik: 2009
Silnik: 2ЗР-ФАЭ
Może zaryzykował, bo nie odpowiada, ale zamienił linię Can High wg standardu J-2284 na linię K wg ISO14230 i udało się nawiązać komunikację. Szczegóły o co chodzi widać dokładniej tutaj: http://diagnostyka-samochodowa.s-tech.p ... ion=dz_std. Jak w interfejsie miał pin 7 wolny, a znalazł info, że Toyota używa do komunikacji tego pinu, to taka próba miała szansę się powieść. Jak widać udało mu się.

_________________
Użytkownik dostępny po zalogowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, o 21:25 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 16 cze 2012, o 14:28
Posty: 5
Lokalizacja: Bytom
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2004
Silnik: 1,8 benzyna
lutek napisał(a):
ELM w zupełności wystarczy :fajka:

Ok a jaka wersja?
Na allegro widzę 1,4 ; 1,4a; 1.4b.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2012, o 11:42 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lip 2012, o 02:32
Posty: 111
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Marka: TOYOTA
Model: Avensis II T25 Wagon
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE 2L benzyna
Witam,

zwracam się z zapytaniem o poradę jaki najlepiej wybrać skaner do Avensis T25 1AZ-FSE 2L VVTi z półki do tysiąca złotych?

Jakieś sugestie, propozycje ?

_________________
TOYOTA AVENSIS II T25 WAGON 1AZ-FSE 2005 2L benzyna D-4 solo 147KM

Spalanie w trasie (100-120km/h) - 6,7L/100km
Spalanie mieszane - 8,6L/100km

Przebieg : 167tys.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2012, o 01:06 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
nie ma takiego :szatanek:

trzeba mieć dwa :tak:

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2012, o 08:14 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lip 2012, o 02:32
Posty: 111
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Marka: TOYOTA
Model: Avensis II T25 Wagon
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE 2L benzyna
AUTOKAM napisał(a):
nie ma takiego :szatanek:

trzeba mieć dwa :tak:


A konkretnie ?

_________________
TOYOTA AVENSIS II T25 WAGON 1AZ-FSE 2005 2L benzyna D-4 solo 147KM

Spalanie w trasie (100-120km/h) - 6,7L/100km
Spalanie mieszane - 8,6L/100km

Przebieg : 167tys.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2012, o 07:48 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 397
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 3
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
piokli napisał(a):
Nie, podłączyłem interfejs tylko do swojej T22 D4D 2002r.
Widać na żywo ciśnienia powietrza, paliwa, temperatury - w różnych miejscach, widać dawki paliwa, korekcje wtryskiwaczy i różne inne parametry.
Można na działającym silniku z poziomu programu wyłączać sobie poszczególne wtryskiwacze i obserwować pracę silnika na 3 garach.
Są jakieś testy AirBagów, EGRa, zaworu VSV - ale nie testowałem czy to działa i jak.
Jak obczaję ten soft, to coś więcej napiszę.

PS. Tutaj muszę podziękować userowi misiek997 :ok: , który dał mi namiar na ten interfejs i sam go najpierw przetestował.
U tego sprzedawcy kupiliśmy swoje Mini-VCI http://www.ebay.com/itm/230774701094?item=230774701094

Jaki program masz na laptopie?Na którym porcie USB u Ciebie pracuje? Czy ten interfejs może działać z Vistą?

_________________
"Od dawna to przecież wiadomo
jaki sapiens - taki homo
. "- Andrzej Sulima-Suryn


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2012, o 08:53 
Offline
Spamer
Spamer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:50
Posty: 7159
Lokalizacja: WWW
Pochwały: 872
Marka: Toyota
Model: T25FL
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2006
Silnik: ADFTV
ToyotaTechStream 7.X.X - dostępny razem z interfejsem MiniVCI lub w necie.
U mnie działa na WinXP, nie wiem jak z Vistą.
Port USB obojętny, razem z TTS instaluje się jakiś taki sterownik, żeby przez USB komputer widział MiniVCI - jest opis na płytce ze sterownikami załączonej do MiniVCI.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2012, o 23:28 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
koledzy jeden trik wam sprzedam

po odpaleniu TSa odpalamy menadżera i ustawiamy na TTS priorytet wysoki ale uwaga wysoki żaden inny

i wtedy live data i odświeżanie ma jako taki parametr

bez tego ten program jest beznadziejny :fajka:

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, o 22:08 
Offline
Coś wie...
Coś wie...
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 22:02
Posty: 397
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Pochwały: 3
Marka: TOYOTA
Model: Avensis T-27
Nadwozie: kombi
Rocznik: 2009
Silnik: 2,0 112KW
Osoby wykorzystujące ten interfejs proszę o porównanie swoich ustawień na porcie USB z moimi ustawieniami : Com 10,Liczba bitów/s-9600,Bity danych-8 Parzystość-brak,Bity stopu-1,Sterowanie przepływem-sprzętowe. ZAWANSOWANE;Odbiór-Bajty-4096 Czas opóżnienia-1 Min.Timeout odczytu-0.zapisu-0 ,Serial Enumerator-odznaczony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, o 22:18 
Offline
Coś wie...
Coś wie...

Dołączył(a): 13 lis 2010, o 22:39
Posty: 464
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 3
Marka: Toyota
Model: Avensis T25
Rocznik: 2005
Silnik: 1AZ-FSE
Ale po co?
Port USB będzie u każdego inny, zależy ile innych interfejsów było wcześniej podłączanych. Całą reszta parametrów jest domyślna (no, sterowanie przepływem domyślnie jest brak).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2012, o 13:47 
Offline
Mistrz
Mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lip 2011, o 15:05
Posty: 1116
Pochwały: 110
Marka: TOYOTA
Model: TUNDRA
Nadwozie: pick-up
Rocznik: 2014
Silnik: 3UR-FBE
a co zbychu66 nie działa ? :glaszcze:

heh nie martw się co drugiemu nie chce hulać

_________________


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Toyota Avensis - nasza pasja...

Strony partnerskie: checkengine.eu | auto.com.pl | motostat.pl | ceramizer.pl | dobrymechanik.net | Polska Jazda | Auto Giełda